ukenru
luganschina-vorog-zavdav-udar-po-lisichansku-vluchiv-u-tsentr-gumanitarnoyi-dopomogi

Луганщина: ворог завдав удар по Лисичанську, влучив у центр гуманітарної допомоги

 • 102837 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Російські окупанти минулої доби на Луганщині артилерією нищили Устинівку та Лисичанськ, в результаті загинуло троє людей. Обстріляли центр гуманітарної допомоги, у Сєвєродонецьку – "Імпульс". Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає УНН.

Цитата

"Потужний та довготривалий артилерійський удар росіяни нанесли по Лисичанську 25 травня. Ворог намагався штурмувати нашу оборону поблизу Устинівки і в той же час артилерією нищив це село та розташоване поряд місто Лисичанськ. Як наслідок, двоє загиблих в Устинівці та один – в самому Лисичанську. Зафіксоване потрапляння снаряда в центр надання гуманітарної допомоги, пошкоджено волонтерський автомобіль, якій доставляв їжу на Луганщину", - написав Гайдай у Telegram.

Деталі

За його словами, серед руйнувань – 11 багатоповерхівок та будівля підприємства "Імпульс" в Сєвєродонецьку, вісім багатоповерхівок та приватних будинків, будинок культури і ЦНАП в Лисичанську, чотири будинки в Привіллі, по два – в Новодружеську та Гірському.

"Це все міста, різної площі та з різною кількістю населення, але міста. У селах и селищах пошкоджень житлового фонду в рази більше. Сєвєродонецьк і Новозванівка минулої доби витримали декілька авіаційних ударів. Зараз ворог намагається закріпитися в районі Сєверодонецька", - зазначив Гайдай.

Доповнення

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що російські окупанти можуть провести наземний наступ для захоплення Сєвєродонецька у найближчі дні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП