ukenru
lovlyat-na-vulitsyakh-ta-znimayut-z-avtobusiv-rosiya-prodovzhuye-primusovu-mobilizatsiyu-meshkantsiv-l-dnr

Ловлять на вулицях та знімають з автобусів: росія продовжує примусову мобілізацію мешканців “Л/ДНР”

 • 144918 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Російські загарбники продовжують насильно відправляти на війну в Україну чоловіків з так званих “Л/ДНР”. Як розповів Службі безпеки України один із “мобілізованих” мешканців окупованого Донецька, їх ловлять на вулицях, забирають з роботи, витягують із квартир та просто знімають з автобусів, передає УНН.

Цитата

“Спочатку відбулася евакуація, потім блокада. Усіх чоловіків не випускали. І пішла мобілізація. Тобто людей забирали з вулиць, з робіт, з автобусів, квартир, будинків. Катали туди-сюди. Закритий поїзд, ні виходу, нічого, повністю заблокований. Більше двохсотих. Ні петлиць, ні шевронів, ні військового квитка… Наше завдання, як я зрозумів, ми начебто будбатовці були. Копай... типу окопи. Незрозуміло навіщо і незрозуміло для чого", — розповів "мобілізований".

Деталі

Зазначили, що “мобілізований” не брав участі у бойових діях, а тільки охороняв блокпост за наказом своїх командирів. Так і потрапив у полон.

Зокрема, "новобранців" вдягають у форму без розпізнавальних знаків, забирають усі документи і відправляють на передову. А щоб вони нікуди не втекли – возять у закритих залізничних вагонах.

Додамо

Як інформував УНН, в окупованому росією Донецьку рашисти обманом заманили до філармонії 55 музикантів і звідти відправили їх на війну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП