lnr-za-neyavku-do-viyskkomatu-okupanti-viluchatimut-vodiyski-posvidchennya

Мобілізація в "лнр": за неявку до військкомату окупанти вилучатимуть водійські посвідчення

 • 139482 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Безрезультатні, але завзяті спроби окупантів просунутись в районі Кармазинівки на Луганщині призводять до відчутних втрат живої сили. Щоб компенсувати їх, окупанти посилюють примусову мобілізацію серед місцевих жителів та званої "лнр", у разі неявки до військкомату - анулюватимуть водійські посвідчення, у разі неотримання паспорта рф - обмежують пересування всередині міст та сіл. Повідомив голова ОВА Артем Лисогор, УНН

Деталі

На Луганщині загарбники спробували просунутися поблизу Кармазинівки, що південніше Сватового. Свої намагання витіснити наші війська із займаних позицій ворог підтримував авіацією, але результату не досяг. По цьому населеному пункту, а також по Невському росіяни вдарили ще й з повітря.

Не припиняються й обстріли артилерію – минулої доби противник їх спрямував по Білогорівці та Невському.

Цитата

"Втім, втрати росіяни несуть відчутні. За інформацією від військових, лише до Луганська щодня доставляють понад 80 загиблих окупантів. Тому там і посилюються примусова мобілізація. Окупаційне «міністерство внутрішніх справ» затвердило порядок позбавлення водійського посвідчення, якщо чоловік не з’явиться до військкомату", - повідомив Лисогор.

Упродовж доби відповідна інформація буде внесена в спеціальну базу і стане доступною на кожному блок-пості росіян. Нові обмеження набувають чинності з 11 липня, зазначив голова Луганської ОВА.

Водночас загарбники продовжують комплекс заходів, спрямованих на насильницьке нав’язування російського громадянства мешканцям окупованого регіону. Зокрема, в декількох населених пунктах області впроваджені заходи адміністративно-поліцейського тиску на місцевих мешканців.

Проводяться обшуки помешкань із залякуванням господарів. Також тим, в кого немає паспорта рф, намагаються обмежити пересування не тільки між містами та селами, а й в межах одного населеного пункту.

Доповнення

Окупанти на блокпостах, з метою пришвидшення примусової паспортизації, навмисно псують українські документи на тимчасово окупованих територіях. Як зазначається, наразі московське керівництво окупантів тисне на гауляйтерів та колаборантів, аби ті пришвидшували темпи насильницької паспортизації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти примусово видають паспорти рф через низький рівень підтримки з боку населення - Маляр

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський та Ердоган зустрінуться сьогодні в Стамбулі

     • 845111 переглядiв

    Після ракетної атаки рф на Львів 16 людей у лікарні

     • 368371 переглядiв

    Донеччина: росіяни вбили ще одного жителя, ще 5 поранено

     • 355253 переглядiв

    У небі над Україною вночі збили 12 з 18 "шахедів"

     • 561610 переглядiв