liudei-yaki-peretynaiut-estonsko-rosiiskyi-kordon-informuiut-pro-mozhlyve-zakryttia-kordonu

Людей, які перетинають естонсько-російський кордон, інформують про можливе закриття кордону

 • 27283 переглядiв

Глава прикордонного пункту між Естонією та рф у Нарві, Марек Лійва закликав усіх, хто подорожує, мати на увазі імовірність повного закриття кордону. Інформаційні листки одразу трьома мовами з приводу можливих обмежень передають усім, хто перетинає прикордонні пункти у Нарві, Койдула і Лухамаа. Про це повідомляє УНН із посиланням на ERR News та Delfi.

Дуже добре, якби люди зараз утрималися від відвідування росії, для нас також дуже важливо, щоб ті, хто вирушає до Росії, могли оцінити ризики, пов'язані з перетином кордону, і самостійно подумати про те, як вони повернуться в Естонію, якщо ми будемо змушені закрити пункти перетину кордону через поведінку Росії

- сказав керівник прикордонного пункту в Нарві Марек Лійва.

Відповідаючи на запитання чи впливає роздавання листівок на рішення мандрівників, керівник прикордонного пункту в Нарві Марек Лійва зазначив, що, оскільки роздавання листівок ведеться нетривалий час, то робити висновки поки що зарано.

Але він наголосив, що закриття кордону з росією з метою припинення натиску мігрантів означатиме повну неможливість в'їзду в Естонію для всіх.

Які пункти пропуску можуть бути закриті, залежить від того, закриття яких КПП буде необхідним для відбиття натиску. Під час відвідування Росії також важливо бути готовим до того, що може виникнути необхідність закрити всі пункти перетину кордону

- підкреслив Лійва.

Довідка

Від початку грудня тінформаційні листки одразу трьома мовами щодо поїздок у росію на прикордонних пунктах Нарва, Койдула і Лухамаа передають усім хто, перетинає естонсько-російський кордон.

Ось текст інфолистівки:

Протягом останніх тижнів Росія свідомо направляла на кордон Естонії групи іноземців, які не мають законного права на в'їзд до ЄС. Візьміть до уваги, що якщо Естонія буде змушена через міграційний тиск тимчасово закрити свої прикордонні пункти, то через цей прикордонний пункт ви не зможете повернутися в Естонію. Якщо подібна діяльність продовжиться, ми будемо змушені з метою безпеки держави та охорони громадського порядку закрити прикордонні пункти, як це через міграційний тиск уже зробила Фінляндія

 - інформують подорожуючих.

Нагадаємо

Закриття кордону Фінляндією збільшило трафік на естонсько-російському кордоні на 25%, кількість перетинів зросла з 4 000 до 5 000 щодня. Естонія готова до потенційного напливу мігрантів на тлі побоювань щодо російської гібридної атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держприкордонслужбі не виключають, що блокування словацького кордону може знову поновитися

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі