ukenru
litva-z-lipnya-mozhe-vidkriti-spoluchennya-z-ukrayinoyu-ministr

Литва з липня може відкрити сполучення з Україною - міністр

 • 21950 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. З липня Литва може відкрити деякі маршрути за межами Шенгенської зони, зокрема з Грузією, Україною. Про це сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає УНН з посиланням на Delfi.

"З 1 липня, ймовірно, відкриються деякі зовнішні маршрути, за межами Шенгенської зони, але не масово і не безоглядно. Ми сподіваємося, що з Україною, Грузією зможемо зав'язати контакт, думали про Ізраїль, але останнім часом там ситуація погіршилася", - сказав Лінас Лінкявічюс в інтерв'ю Литовському національному радіо і телебаченню (ЛРТ).

Міністр зазначив, що в Литву можуть приїжджати жителі тих країн, де рівень захворювання не перевищує 25 випадків на 100 тис. жителів за останні 14 днів.

У Литву на сьогодні не впускають жителів Швеції, Португалії та Великої Британії.

Коментуючи заклик ЄС про відкриття зовнішніх кордонів з липня, Лінас  Лінкявічюс зауважив, що це всього лише рекомендація.

"Ми намагаємося робити це в межах регіону, ми показали приклад всім і з 15 травня створили "балтійський міхур", простір для вільного переміщення, ми показали, що треба координувати дії. І 1 липня так, ми обговорюємо критерії, ввели бар'єр - 25 випадків на 100 000 жителів", - сказав міністр.

Як повідомляв УНН, раніше Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило список країн із значним поширенням коронавирусной хвороби COVID-19. У списку 50 країн в "червоній" зоні.

Українські Національні Новини

Політика