litva-skhvalila-plan-pidtrimki-ukrayinskoyi-armiyi-na-2024-2026-roki

Литва схвалила план підтримки української армії на 2024-2026 роки

 • 158913 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Рада національної оборони Литви у понеділок, 24 липня, затвердила трирічний план військової допомоги Україні 2024-2026 роки. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони Литви, пише УНН.

Деталі

План підтримки Збройних сил України на період 2024-2026 років становитиме близько 200 мільйонів євро. Головними напрямками підтримки України є закупівля летальних і нелетальних засобів, військова підготовка та тренування, фінансові внески у фонди підтримки, ремонт військової техніки в Литві та навчання особового складу.

За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, очікується, що фінансування плану забезпечать кошти Європейського фонду миру.

Цитата

"Це дозволить не гальмувати розвиток національних спроможностей і спрямувати ці кошти на подальшу підтримку Збройних сил України", – додав очільник Міноборони Литви.

Доповнення

Підтримка, яку надає Міноборони Литви українській армії, незабаром сягне пів мільярда євро: від зброї та техніки до навчання, лікування та реабілітації бійців.

Також було схвалено оновлення Концепції збройної оборони Литви, яке було зумовлене безпековою ситуацією в регіоні, оновленими планами регіональної оборони НАТО та необхідністю переходу на наступний рівень якості армії. Оновлена концепція фокусує та визначає пріоритети чинних військових загроз та інтересів національної безпеки.

Нагадаємо, Литва організувала коаліцію для розмінування України за принципом «навчи і оснасти». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСША готують новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів – АР

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі