lisovi-pozhezhi-v-ispaniyi-sprichineni-spekoyu-schonaymenshe-2-000-lyudey-evakuyovano

Лісові пожежі в Іспанії спричинені спекою: щонайменше 2 000 людей евакуйовано

 • 459270 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Щонайменше 2000 людей були евакуйовані через неконтрольовану лісову пожежу на іспанському острові Ла-Пальма, яка виникла через сильну спеку, повідомила влада в суботу, пише Reuters, передає УНН.

Цитата 

"Кількість людей, яких необхідно евакуювати, може зрости. Це залежить від того, чи зможемо ми взяти ці сильні вітри під контроль", - сказав президент  Канарських островів Фернандо Клавіхо журналістам у Ла-Пальмі.

За словами влади, вогонь охопив близько 4500 гектарів землі.

Деталі

Минулого тижня в багатьох частинах південної Іспанії спостерігалася спекотна температура понад 40 градусів за Цельсієм, а наступного тижня в Іспанії та по всій південній Європі очікуються ще вищі температури.

Пожежа в Ла-Пальмі почалася рано вранці в суботу в Ель-Пінар-де-Пунтагорда, лісистій місцевості на півночі острова на Канарських островах. Пожежа змусила евакуювати Пунтагорду та сусідній Тіхарафе.

Маркос Лоренцо, мер Тіхарафе, повідомив іспанському телеканалу RTVE, що жителі села були евакуйовані через поширення вогню, але невідомо, скільки насправді людей там залишилося.

За словами президента Канарських островів Фернандо Клавіхо, під час поширення пожежі було знищено щонайменше 12 будинків.

Іспанська армія направила 150 своїх пожежників, щоб допомогти місцевим екіпажам погасити вогонь, а інші пожежники прибувають із сусіднього острова Тенеріфе, сказав Клавіхо.

Чотири гелікоптери та чотири пожежні підрозділи на землі боролися, щоб взяти під контроль вогонь на острові, який є частиною іспанського архіпелагу біля узбережжя західної Африки.

Нагадаємо

Багато європейських країн зіткнулися з наслідками хвилі спеки. Зокрема, по Італії оголосили червоні попередження про погоду через сильну спеку, що охопила південну Європу

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина: ліквідовано три ворожі безпілотники

     • 85786 переглядiв