lisovi-pozhezhi-v-gretsiyi-znachnoyu-miroyu-lokalizuvali-ale-nasuvayetsya-nova-khvilya-speki

Лісові пожежі в Греції значною мірою локалізували, але насувається нова хвиля спеки

 • 234581 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Лісові пожежі по всій Греції у четвер були значною мірою локалізовані після того, як протягом кількох днів було знищено ділянки лісу та десятки будинків, але насувається нова хвиля спеки, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами представника пожежної охорони, пожежа на захід від Афін, яка викликала масову евакуацію на початку тижня, була локалізована. Пожежники разом з авіацією залишалися на місці на випадок відновлення пожежі.

На острові Родос пожежники продовжували гасити пожежу, що спалахнула в гористій місцевості з густим лісом і змусила людей тікати.

Грецька метеорологічна служба попередила про підвищений ризик пожеж із четверга, після того, як країна оговталася від першої великої літньої спеки.

За прогнозами, друга хвиля спеки розпочнеться в четвер, і в деяких районах температура перевищить 40 градусів за Цельсієм, а в п'ятницю вона підніметься до 44 градусів за Цельсієм.

Наземні та повітряні пожежні сили продовжать превентивне патрулювання лісів по всій Греції у складних умовах, заявила влада пізно ввечері в середу.

Доповнення

У Греції часто стаються пожежі, але спекотніше, сухе і вітряне літо останніми роками перетворило Середземне море на осередок лісових пожеж.

VIDEO: Drone footage shows hills scorched by wildfires near the town of Agios Sotiras, northwest of Athens, as Greece faces a new heat wave pic.twitter.com/qXuctliDiL

— AFP News Agency (@AFP) July 19, 2023

Wildfires continue to ravage north of #Athens as hundreds of people have been forced to evacuate, and EU allies have sent assistance to battling firefighters.

Meanwhile, a second heatwave is forecasted to hit Greece on Thursday pic.twitter.com/KAZ795jcGc

— FRANCE 24 English (@France24_en) July 20, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі