lisovi-pozhezhi-v-gretsiyi-sprichinili-vibukhi-na-skladi-boyepripasiv

Лісові пожежі в Греції спричинили вибухи на складі боєприпасів

 • 490494 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Лісові пожежі через сильні пориви вітру перекинулись на склад боєприпасів військово-повітряних сил у центральній Греції та спровокували серію потужних вибухів. Влада повідомляє, що ніхто не постраждав, оскільки евакуацію було проведено заздалегідь. Про це пише Ekathimerini, передає УНН.

Деталі 

Пожежі вирували в деяких частинах Греції під час трьох послідовних середземноморських хвиль спеки за останні два тижні, в результаті чого загинуло п’ятеро людей, у тому числі двоє пілотів-пожежників, і викликала масову евакуацію туристів на вихідних на острові Родос.

Пожежа в регіоні Волос, що в центральній Греції, досягла сховища боєприпасів біля великої військової авіабази в Неа-Анхіалосі, викликавши серію потужних вибухів, які розбили вікна на будинках в околицях.

Військово-повітряні сили заявили, що це місце, приблизно за 6 кілометрів на північ від авіабази, було евакуйовано завчасно, і постраждалих немає. Пожежна служба також повідомила, що постраждалих у сусідніх селах не було, їх було наказано евакуювати як запобіжний захід.

Доповнення

Державне телебачення ERT показало, як жителі села та відвідувачі прямують до невеликого місцевого порту для евакуації морем, тоді як інші готувалися виїхати на автомобілях.

Авіабаза розташована приблизно за 20 кілометрів від міста Волос, де було чутно вибухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові пожежі у Греції: викиди CO2 стали найвищими за два десятиліття

Лісова пожежа спалахнула на двох фронтах і змусила ділянку найбільш жвавої автомагістралі Греції закрити на кілька годин, а національні залізничні сполучення, що проходять через цей район, були затримані.

Вертольоти для скидання води та наземний екіпаж вилетіли рано в четвер на пожежу в Кіфісії, на північ від Афін, яку швидко загасили.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі