lisovi-pozhezhi-na-gavayakh-sered-mistsevikh-zrostaye-nevdovolennya-cherez-diyi-uryadu

Лісові пожежі на Гаваях: серед місцевих зростає невдоволення через дії уряду

 • 981118 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Серед жителів Мауї зростає невдоволення, адже вони втомились жити за рахунок гуманітарної допомоги. Водночас влада не дозволяє їм оглянути будинки навіть через тиждень після того, як лісова пожежа спустошила курортне місто Лахайна. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Офіційні особи заявили, що кількість загиблих зросла до 101 після того, як минулого вівторка пекло пронеслося з луків за межами міста до Лахайни.

Масштабні пожежі, яка за кілька годин знищили територію міста площею 13 квадратних кілометрів, завдали шкоди багатьом із 13 000 жителів Лахайни. 

Навіть коли надходили пожертви, а Гаваї та федеральні чиновники пообіцяли значні ресурси для допомоги у відновленні, Канаму Балінбін, місцевий футбольний тренер, взяв справу у свої руки, створивши табір допомоги, де люди, які втратили свої домівки та майно, могли знайти воду і їжу.

Він сказав, що певне розчарування місцевих жителів пов’язане з давнім уявленням про те, що уряд штату не приділяє належної уваги Мауї, незважаючи на високі доходи від туризму.

Мері Керстуловіч, агент з нерухомості на острові Мауї, яка шукала провізію та житло для евакуйованих, сказала, що нарешті з’явилося відчуття, що державна допомога прибуває через цілий тиждень після катастроф

За словами офіційних осіб, вогонь знищив або пошкодив понад 2200 будівель, 86% з яких житлові, і завдав збитків на 5,5 мільярда доларів.

Розчарування місцевих доповнює те, що небагатьом мешканцям дозволили повернутися в Лахайну, щоб відвідати свої помешкання. Округ Мауї ненадовго пом’якшив обмеження, але швидко призупинив відвідування в понеділок після того, як цікаві люди забили вулиці, якими користуються рятувальники, повідомили чиновники. Одну особу затримали за вторгнення.

Офіційно причини пожежі розслідуються, але газета New York Times, посилаючись на інтерв'ю та відеодокази, повідомила, що чагарникова пожежа, яка поширилася на Лахайну, почалася через обірвану лінію електропередач.

Нагадаємо

Число загиблих внаслідок лісових пожеж на гавайському курорті Мауї у неділю досягло 89 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зсув ґрунту в Грузії: кількість загиблих зросла до 26

     • 862246 переглядiв

    На Одещині працює ППО - ОВА

     • 1046640 переглядiв