ukenru
likarni-slovachchini-perepovneni-patsiyentami-z-covid-19-vlada-posilyuye-karantinni-obmezhennya

Лікарні Словаччини переповнені пацієнтами з COVID-19. Влада посилює карантинні обмеження

 • 25357 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Лікарні в Словаччині, одній з найменш вакцинованих країн Європи, переповнені пацієнтами з коронавірусом, а в північно-східному регіоні Пряшів майже немає вільних ліжок інтенсивної терапії. Про це пише УНН посиланням на Reuters.

Деталі

Президент Зузана Чапутова підписала закон, який дозволяє уряду змушувати невакцинованих людей проходити тестування двічі на тиждень перед тим, як вийти на роботу в найбільш постраждалих від коронавірусу регіонах, і не допускати їх до ресторанів та інших послуг. Однак країна з населенням 5,5 мільйона осіб не планувала національного карантину.

Міністерство охорони здоров'я Словаччини повідомило, що в Пряшівському регіоні зайнято 96% ліжок штучної вентиляції легенів, і протягом останнього тижня їм довелося відправити 35 тяжкохворих пацієнтів в інше місце.

"Лікарні Пряшівської області повідомляють про критичну ситуацію - вільні лише 2 ліжка з вентиляцією легенів", - йдеться у повідомленні міністерства.

У сусідній Кошице, столиці південно-східного регіону, головна лікарня повідомила, що приймає 20-40 пацієнтів на день і має заповнених майже 90% ліжок. Залишилося лише кілька апаратів штучної вентиляції легенів і кисню високого потоку.

"Це справді серйозно – вирішувати, хто отримає допомогу", – сказав у заяві директор університетської лікарні Луїса Пастера Ян Славік.

У лікарні повідомили, що 80% її пацієнтів не були вакциновані.

Додамо

За останній тиждень Словаччина повідомила про понад 6 500 випадків COVID-19. Загальна кількість померлих від пандемії в країні склала 13 598 осіб.

У лікарнях з коронавірусом у понеділок перебувало 2 637 людей, у тому числі 241 на апараті штучної вентиляції легень. Це все ще нижче піку в 3 800 випадків, який спостерігався у березні.

Згідно з даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC), станом на понеділок у Словаччині було вакциновано 53,7% дорослих, що нижче середнього по ЄС в 76%.

Українські Національні Новини

Новини Світу