ukenru
likari-rozpovili-yak-pravilno-divitisya-televizor

Лікарі розповіли, як правильно дивитися телевізор

 • 112586 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Перегляд телевізора - один з найпопулярніших способів вечірнього проведення часу. Такий відпочинок допомагає розслабитися, дізнатися щось нове і провести час у колі сім'ї. Однак купуючи телевізори, далеко не всі користувачі замислюються, як зробити перегляд безпечним для здоров'я. Прості поради лікарів допоможуть створити безпечний і приємний відпочинок, передає УНН.

Комфортне положення тіла

На думку неврологів, вибір зручного положення є основоположним при перегляді фільмів і телепередач. Ідеальним варіантом вважається положення сидячи в кріслі. Бажано, щоб у меблів був підголівник, завдяки чому шия менше втомлюється.

Незважаючи на те, що багато хто воліє положення лежачи, таке рішення не вважається ідеальним. Лікарі вважають, що вигин шийного відділу хребта загрожує перевантаженням.

Безпечна відстань

Обов'язково потрібно враховувати відстань до екрану. Оптимальним варіантом вважають півтора-два метри. Це має принципове значення для безпеки очей.

Обмеження екранного часу

Не можна проводити за екраном телевізора занадто багато часу. Рекомендація лікарів - не більше двох годин. До того ж небажано дивитися відеоконтент відразу перед сном, щоб не збивати біологічні ритми.

Також бажано критично ставитися до вибору інформації для перегляду, особливо перед нічним відпочинком. Так, не слід дивитися кримінальні зведення, бойовики або щось інше, що може негативно вплинути на якість сну.

Втім, однозначно не варто відмовлятися від перегляду телевізора у вечірній час, якщо цей процес дарує вам розслаблення і допомагає перезавантажитися після робочого дня, спілкування з колегами і клієнтами і виконання складних завдань. Просто прагніть дотримуватися у всьому міри і орієнтуйтеся на своє самопочуття.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу