likar-dlya-sela-do-kintsya-lita-medmobil-pratsyuye-na-cherkaschini-ta-kiyivschini

"Лікар для села": до кінця літа медмобіль працює на Черкащині та Київщині

 • 245899 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. В Україні триває соціальний проєкт «Лікар для села». Наразі і до кінця літа послугами медмобіля можуть скористатися жителі Черкащини та Київщини. Про це повідомляє прес-служба благодійного фонду «МХП-Громаді», передає УНН.

Цитата

«Зараз і до кінця літа медмобіль працює на Черкащині та Київщині. За один липневий тиждень він побував у селах Степанці, Степанецьке, Копіювате, Копіювата, Беркозівка, Таганча. Консультацію офтальмолога отримало 196 людей, терапевта - 128, УДЗ - 122», - йдеться у повідомленні.

У «МХП-Громаді» додали, що соціальний проєкт для багатьох громад став справжнім порятунком: жителі найвіддаленіших сіл можуть пройти первинне обстеження терапевта, офтальмолога, УЗД-діагностику, перевірити рівень цукру в крові. Для цього лікарі використовують сучасне медичне обладнання.

Зазначимо, що проєкт «Лікар для села» запустив благодійний фонд «МХП-Громаді», завдяки підтримці міжнародних партнерів MOAS, RMH Latvija, благодійного фонду Оксани Дмитрієвої.

Медмобіль їздить по невеликих населених пунктах України, допомагаючи усім охочим отримати необхідну медичну допомогу.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині відреагували на вибух на Кримському мосту

     • 7880882 переглядiв

    У Києві відбудеться благодійний концерт «Війна і ми»

     • 559589 переглядiв

    До України прибула адміністраторка USAID Саманта Павер

     • 323184 переглядiв