lidery-g7-pohodyly-vvesty-obmezhennia-na-import-rosiiskykh-almaziv-do-kintsia-roku

Лідери G7 погодили ввести обмеження на імпорт російських алмазів до кінця року

 • 50492 переглядiв

Країни G7 домовилися обмежити імпорт некомерційних російських алмазів до січня 2024 року, в тому числі запровадити надійну систему сертифікації необроблених алмазів до вересня 2024 року.

Країни G7 узгодили разом із українським Президентом Володимиром Зеленським  заходи що мають обмежити імпорт російських алмазів. Перші обмеження почнуть діяти ще до Нового року 2024. Про це йдеться в заяві G7, опублікованій канцелярією британського прем'єра, передає УНН.

Ми запровадимо обмеження на імпорт непромислових алмазів, видобутих, оброблених або вироблених у росії, до 1 січня 2024 року. … ефективність цих заходів ті члени G7, які є основними імпортерами необроблених алмазів, запровадять надійний механізм перевірки та сертифікації на основі відстеження для необроблених алмазів у G7 до 1 вересня 2024 року. … Ми продовжимо консультації між членами G7 та іншими партнерами, включаючи країни-виробники, а також країни-виробники щодо комплексного контролю за алмазами, виробленими та обробленими в третіх країнах, щодо заходів щодо відстеження.

– сказано в заяві G7  результатам зустрічі 6 грудня.

Деталі

Президент США Джо Байден та лідери країни Групи семи (G7) в середу, 6 грудня, віртуально зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським. На знак солідарності та підтримки України, вони погодили ввести нову заборону на бізнес рф. Цього разу обмеження торкнуться російського алмазного бізнесу.

Відповідно до оприлюднених заяв, країни групи Семи заборонять непромислові алмази з росії до січня 2024 року. А обмеження на російські алмази, що нині продаються третіми країнами, почнуть діяти з березня.

Російська АЛРОСА, найбільша в світі компанія з виробництва алмазів, відмовилася від коментарів.

Додатково

На цій зустрічі лідери також планували посилити контроль за використанням росією міжнародної фінансової системи та запровадити більше санкцій для встановлення обмеження цін на російську нафту.

Члени G7, до складу яких входять Японія, Сполучені Штати, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Європейський Союз, у травні зобов’язалися обмежити будь-який експорт до росії, який міг би фінансувати її військові дії в Україні.

У заяві, опублікованій у той час, говорилось, що обмеження стосуватимуться експорту промислового обладнання, інструментів і технологій, а також спробуватимуть обмежити доходи росії від торгівлі металами та діамантами.

Західні країни визнали, що вплив обмеження ціни на російську нафту в 60 доларів зменшився за рік, і країни шукали шляхи посилення впроваджених обмежень.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі