ukenru
lideri-yes-mali-palki-superechki-pro-neobkhidnist-dzvoniti-putinu-premyer-estoniyi

Лідери ЄС мали "палкі суперечки" про необхідність дзвонити путіну - прем'єр Естонії

 • 151800 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. У вівторок у Брюсселі відбулася зустріч лідерів європейських країн, під час якої відбулися "дуже палкі" дебати щодо дзвінка російському лідеру володимиру путіну. Про це розповіла прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, пише УНН із посиланням на ERR.

Деталі

Говорячи про підхід до України канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона, Каллас сказала, що: "У нас були дуже палкі дебати щодо дзвінка путіну".

За її словами, попри те, що ці розмови мали під собою гарні наміри, очевидно, що "путін не хоче робити жодних кроків".

"Шольц та Макрон кажуть, що вони дзвонять (українському лідеру Володимиру) Зеленському, оскільки путін не розмовляє з Україною. Плюс, я розумію, що Зеленський попросив їх бути посередником", - сказала прем'єр Естонії.

Раніше

Наприкінці минулого тижня президент росії володимир путін провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном і федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Диктатор погрожував подальшою дестабілізацією обстановки за продовження постачання зброї Україні, а також запропонував “безперешкодний експорт” зерна за зняття санкцій.

Українські Національні Новини

Політика