ukenru
lideri-velikoyi-simki-nazvali-rosiyu-storonoyu-konfliktu-na-donbasi-ta-zaklikali-vivezti-svoyi-viyska

Лідери "Великої сімки" назвали Росію стороною конфлікту на Донбасі та закликали вивести свої війська

 • 18024 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Лідери країн-членів "Великої сімки" назвали Росію не посередником, а стороною конфлікту на Сході України та закликали країну-агресора вивести звідти свої війська. Про це йдеться у підсумковому комюніке саміту G7, передає УНН.

Цитата: 

"Ми знову підтверджуємо свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Ми закликаємо Росію послабити напруженість і діяти відповідно до своїх міжнародних зобов'язань та вивести російські військові війська на східному кордоні України та на Кримському півострові", - йдеться в комюніке.

Деталі

Як наголосили лідери країн-членів "Великої сімки", вони дотримуються твердої думки, що Росія є стороною конфлікту на Сході України, а не посередником. Також вони підтверджують свою підтримку Нормандського процесу для забезпечення реалізації Мінських домовленостей, закликають Росію та збройні формування, які вона підтримує, взяти конструктивну участь і знову взяти на себе зобов'язання припинення вогню.

"Ми підтверджуємо наші зусилля щодо зміцнення української демократії та інституцій, заохочення подальшого прогресу в реформуванні", - йдеться в комюніке.

Доповнення 

Зусилля Президента України Володимира Зеленського щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі підтримує 38% населення.

Українські Національні Новини

Політика