lideri-grup-yevroparlamentu-zroblyat-zayavu-pro-zayavku-ukrayini-do-yes-pered-samitom-u-chervni-zhurnalist

Лідери груп Європарламенту зроблять заяву про заявку України до ЄС перед самітом у червні - журналіст

 • 171904 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Лідери політичних груп Європейського парламенту мають намір звернутися до глав держав та урядів країн-членів ЄС напередодні червневого саміту щодо заявки України, Молдови та Грузії на членство в ЄС. Проект заяви лідерів опублікував у своєму Twitter журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, пише УНН.

Цитата

«Від імені Конференції президентів лідери політичних груп Європейського парламенту звертаються до глав держав та урядів країн-членів ЄС, які зустрінуться через два тижні у Брюсселі для ухвалення рішення щодо заявок України, Молдови та Грузії на вступ до Європейського Союзу. Ми повинні проявити мужність, рішучість і далекоглядність перед міжнародною обстановкою, що погіршується. Зрушення геополітичних плит потребує дій з нашого боку. Вчиняючи так, ми будемо вірні нашим принципам та цінностям», - сказано у проекті заяви.

Деталі

Лідери політгруп ЄП, як очікується, наголосять, що народ України, чия Батьківщина зазнає жорстокого нападу, а також молдовани та грузини «чекають сигналу про те, що їхнє місце – у європейській сім'ї».

З цієї причини лідери політгруп «рішуче закликають надати Україні, Республіці Молдова та Грузії статус кандидата в члени ЄС відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз та на основі заслуг».

Як зазначив Йозвяк, проект заяви, швидше за все, буде ухвалено у четвер, проте його текст може змінитися.

«Європарламент не має права голосу з цього питання, і, ймовірно, найбільше, на що може розраховувати будь-яка із трьох країн у червні, це умовний статус кандидата», - додав журналіст.

Нагадаємо

Лідери Європейського Союзу обговорюватимуть надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС на засіданні Євроради 23-24 червня.

9 травня Україна заповнила та передала Єврокомісії фінальну частину опитувальника на членство в ЄС. Позитивного рішення очікують у червні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ВР хочуть підвищити захист прав українців на працю

     • 123016 переглядiв