ukenru
lider-knr-vvazhaye-koronavirus-naybilshoyu-problemoyu-okhoroni-zdorovya-krayini-z-1949-roku

Лідер КНР вважає коронавірус найбільшою проблемою охорони здоров'я країни з 1949 року

 • 12472 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Китайський лідер Сі Цзіньпін вважає ситуацію з коронавірусом "вкрай серйозною". Вона буде мати "серйозні наслідки" для економіки Китаю і є наймасштабнішою для країни з моменту створення КНР. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Голова Китаю Сі Цзіньпін назвав ситуацію з коронавірусом COVID-19 "кризою і великим випробуванням" для своєї країни. На присвяченому боротьбі з вірусом засіданні, що проходить в Пекіні в неділю, 23 лютого, Сі Цзінпін заявив, що з тих пір, як Комуністична партія Китаю прийшла до влади в 1949 році, країна вперше зіткнулася з "загрозою здоров'ю такого великого масштабу", яка " поширюється з найбільш неймовірною швидкістю", - йдеться у повідомленні.

Сі Цзіньпін також зазначив, що проблема поширення коронавірусу - "вкрай серйозна і складна", а вирішення питання з профілактикою і контролем над захворюванням "знаходиться на критичній стадії". Він також вказав на "помилки" в реакції китайської влади на епідемію і заявив про необхідність "узагальнити досвід і вчитися на своїх помилках".

"Епідемія матиме "серйозні наслідки" для економіки і суспільства Китаю, але вони будуть "тимчасовими і переборними", - вважає китайський лідер.

Як повідомлялося раніше в УНН, кількість жертв коронавірусу у Китаї досягла 2446 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу