ukenru
lider-kndr-kim-chen-in-privitav-korolevu-yelizavetu-ii-z-yuvileyem

Лідер КНДР Кім Чен Ин привітав королеву Єлизавету ІІ з ювілеєм

 • 203201 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Північна Корея повідомляє, що її лідер Кім Чен Ин надіслав листа з привітаннями королеві Єлизаветі II. Велика Британія розпочала чотириденне святкування її 70-річчя на престолі. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Міністерство закордонних справ Північної Кореї повідомило на своєму веб-сайті в четвер, що Кім надіслав листа з вітаннями королеві та британському народу. Докладнішої інформації МЗС не надало.

Контекст

Північна Корея та Велика Британія встановили дипломатичні відносини у 2000 році та зберегли посольства у столицях один одного, незважаючи на неухильне погіршення двосторонніх відносин.

Відносини Північної Кореї із Заходом останніми роками погіршилися, оскільки вона прискорила розробку своєї ядерної зброї та ракет у прагненні отримати арсенал, який може загрожувати Сполученим Штатам та їхнім союзникам в Азії.

В останні роки Північна Корея критикувала Велику Британію за підтримку міжнародних санкцій проти Півночі через її ядерні амбіції та порушення прав людини, а також за участь у новому альянсі під керівництвом США, щоб допомогти Австралії придбати атомні підводні човни.

Додамо

Північна Корея провела 17 раундів ракетних випробувань у 2022 році, у тому числі свої перші запуски міжконтинентальних балістичних ракет майже за п'ять років.

Офіційні особи США та Південної Кореї кажуть, що є ознаки, що Північна Корея готується провести перше випробування ядерного вибухового пристрою з 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу