ukenru
legalizatsiya-zbroyi-v-ukrayini-vereschuk-poyasnila-chomu-ne-progolosuye

Легалізація зброї в Україні: Верещук пояснила, чому не проголосує

 • 17637 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук утримається від голосування за законопроект про легалізацію зброї. Про це вона заявила в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

Цитата:

"Я утримуватимусь, бо я не бачила цього законопроекту на Комітеті з питань нацбезпеки, оборони і розвідки. Дуже хотілося б, аби до того, як виносити такі важливі для суспільства законопроекти у зал, їх бачив Комітет. Однак, на жаль, не змогли, або не мали часу чи бажання принести цей законопроект до нас його автори, а відтак я утримуватимусь", - сказала нардеп.

Про законопроект

Мова про законопроект №4335 "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї". Документ пропонує впровадити посвідчення власника зброї із зазначенням категорії зброї, а також технічний паспорт на кожну одиницю зброї із інформацією про власника та серійний номер зброї.

Право на отримання посвідчення власника зброї матимуть дієздатні громадяни України, які не мають медичних протипоказань, судимості, яка погашена або знята у встановленому законом порядку. А також ті, хто не притягувався до адміністративної відповідальності протягом останнього року.

Крім того, законопроект передбачає створення Єдиного державного реєстру цивільної зброї, впровадження курсів із вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження з нею та її застосуванням.

Українські Національні Новини

Політика