ukenru
lavrov-peregovori-rosiyi-ta-ssha-pro-garantiyi-bezpeki-vidbudutsya-odrazu-pislya-novorichnikh-svyat

Лавров: переговори Росії та США про гарантії безпеки відбудуться одразу після новорічних свят

 • 17866 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Переговори США і Росії щодо гарантій безпеки відбудуться відразу після новорічних свят. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Цитата

“Зі Сполученими Штатами ми будемо проводити основний раунд переговорів (з питань безпеки-ред.), який відбудеться відразу по завершенню новорічних канікул", — заявив Лавров.

Деталі

Він додав, що відтягувати переговори є неприпустимим, незважаючи на те, що Росія не висуває ультиматумів у цьому питанні. Лавров підкреслив, що основним переговірником по темі гарантій безпеки з Росією є американська адміністрація.

"Головне, це, як сказав президент, щоб не було балаканини, щоб не замотали наші пропозиції в нескінченній дискусії, чим Захід славиться, і чим він вміє займатися, а щоб був результат всіх цих дипломатичних зусиль. Результат причому в якийсь певний проміжок часу. Ми ніяких ультиматумів не висуваємо", - заявив він.

Додамо

Глава російського МЗС Сергій Лавров також заявив, що вступ Росії до НАТО неможливий, оскільки "захід не хоче мати порівнянних за впливом суперників" на міжнародній арені.

Контекст

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван в телефонній розмові з помічником президента Росії Юрієм Ушаковим заявив, що США готові вести переговори з Кремлем як безпосередньо, так і через Раду НАТО-Росія і по лінії ОБСЄ. Але Москва повинна зняти занепокоєння Заходу щодо нарощування її військового потенціалу на кордоні з Україною.

У Держдепартаменті США вказали, що Сполучені Штати планують почати переговори з Росією про гарантії європейської безпеки в січні, щоб знизити напруженість навколо України, викликану розміщенням російських військових на її кордоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу