ukenru
lama-v-mastsi-yak-v-kitayi-zakhischayut-domashnikh-ulyublentsiv-vid-koronavirusu

Лама в масці: як в Китаї захищають домашніх улюбленців від коронавірусу

 • 116097 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. У той час, як в Китаї коронавірус поширюється все більше і більше, місцеві почали намагатися захистити від зараження не тільки себе, але і своїх домашніх улюбленців. У масках ходять всі, від чоловіків і жінок до котів, собак і лам, передає УНН.

Так, незважаючи на те, що експерти не впевнені, чи можуть тварини заразитися взагалі — господарі все одно хвилюються і оберігають своїх домашніх тварин.

Спочатку маски для тварин були створені для того, щоб захищати їх від забрудненого загазованого повітря, проте з поширенням вірусу — їх продажі різко зросли.

Господарям також не хочеться, щоб тварини контактували або облизували хворих, і попри те, що маски для тварин не настільки спеціалізовані, як для людей, вони все одно залишаються функціональними.

“Якщо домашні тварини виходять на вулицю і контактують з інфікованою людиною, у них є шанс заразитися”, — повідомляється в звіті епідеміолога Лі Ланьцзюаня.

На даний момент, такі маски для тварин можуть коштувати близько 7 дол. (приблизно 170 грн) за три штуки.

Для тих, хто не хоче купувати спеціальну маску або вона елементарно велика для домашнього улюбленця, теж був придуманий варіант — хірургічна маска з прорізами для очей.

Кіт у такій масці став справжнім локальним мемом.


При цьому, варто зазначити, що така маска все ж не може захистити від вірусів або бактерій, які передаються повітрям. Також вона не захистить від низки інфекційних хвороб — зокрема, і від коронавірусу.

Як раніше повідомляв УНН, вчені показали, як коронавірус виглядає під мікроскопом.

Українські Національні Новини

Новини Світу