kytai-ta-filippiny-obminialys-zvynuvachenniamy-v-atatsi-na-svoi-korabli

Китай та Філіппіни обмінялись звинуваченнями в атаці на свої кораблі

 • 45820 переглядiв

Філіппіни і Китай звинуватили один одного в зіткненні кораблів біля спірної мілини в Південно-Китайському морі. Філіппіни повідомляють, що Китай застосував водомети, а Китай стверджує, що філіппінські кораблі незаконно увійшли в його води.

Філіппіни та Китай обмінялися звинуваченнями щодо зіткнення своїх суден біля спірної мілини в Південно-Китайському морі через претензії щодо життєво важливого водного шляху, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Берегова охорона Філіппін звинуватила Китай у вогні з водометів і тарані суден і кораблів берегової охорони, спричинивши "серйозні пошкодження двигуна" одному з них. Берегова охорона Китаю заявила, що філіппінське судно навмисно протаранило його корабель.

Натомість берегова охорона Китаю заявила, що два філіппінські судна, ігноруючи неодноразові попередження, "незаконно увійшли у води, прилеглі до рифу Ренай на островах Наньша, без схвалення китайського уряду".

Речник берегової охорони Китаю Гань Юй закликав Філіппіни припинити свої "провокаційні дії", заявивши, що Китай продовжуватиме здійснювати "правоохоронну діяльність" у своїх водах.

До відома

Китай претендує на майже все Південно-Китайське море, через яке щорічно здійснюється морська торгівля понад 3 трлн доларів США, включаючи частини, на які претендують Філіппіни, В'єтнам, Індонезія, Малайзія та Бруней. У 2016 році Постійний арбітражний суд заявив, що претензії Китаю не мають правових підстав.

Нагадаємо

Китайські військові заявили що вислали американський військовий корабель, який нібито увійшов у їхні територіальні води в Південно-Китайському морі, а також звинуватили США у створенні "загрози безпеці". ВМС США стверджують, що їхні дії були законними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єменське угрупування Хуситів погрожує атакувати кораблі, що прямують до ізраїльських портів

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі