kyivstar-poiasnyv-masshtabnyi-zbii-potuzhnoiu-khakerskoiu-atakoiu

Київстар пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою

 • 33205 переглядiв

Потужна хакерська атака на українську мобільну мережу "Київстар" спричинила перебої в роботі та технічні проблеми; компанія працює над відновленням і виплатить компенсації постраждалим абонентам.

На мережу мобільного оператора "Київстар" (Kyivstar) здійснили потужну хакерську атаку, що стала причиною технічного збою, повідомила пресслужба у заяві, отриманій УНН.

Вранці 12 грудня мережа зв’язку Київстару стала мішенню потужної хакерської атаки, що стала причиною технічного збою, у результаті якого тимчасово недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет

- заявили у Kyivstar.

Для фіксації обставин та наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі Київстару, "оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії", зазначили у компанії.

"Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів", - ідеться у заяві.

Київстар, як повідомляється, "обов’язково надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора" і принесли вибачення.

Нагадаємо

У "Київстарі" заявили, що проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету виникли через технічний збій у мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з Київстаром: джерела заявляють про обшуки в компанії

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Голова МВС відреагував на збій у роботі Київстару

     • 32590 переглядiв