kyiv-povernuvsia-do-reitynhu-naidorozhchykh-mist-svitu-na-yaku-pozytsiiu

Київ повернувся до рейтингу найдорожчих міст світу: на яку позицію

 • 39132 переглядiв

Київ посідає 132 місце в індексі вартості життя Economist Intelligence Unit, знову з'явившись у ньому після виключення минулого року через російське вторгнення. Світові ціни зросли в середньому на 7,4%, а Сінгапур і Цюріх очолили індекс.

У минулому році Україну виключили з рейтингу найдорожчих міст в світі, проте вже сьогодні ми бачимо Київ на 132 сходинці. Про це йдеться в новому звіті Economist Intelligence Unit, передає УНН.

Деталі

У рейтингу відносної вартості життя столиця України посідає 132 місце. А загалом індекс відстежує ціни на понад 200 товарів і послуг у 173 містах світу.

У минулому році у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії Київ не брав участь в рейтингу. Проте в порівнянні з 2021 роком, коли він зайняв 118 місце, ранг України дещо знизився.

Доповнення

Останнє дослідження EIU Worldwide Cost of Living показує, що світові ціни зросли в середньому на 7,4%.

Місто-держава Сінгапур та найважливіший економічний центр Швейцарії Цюріх цьогоріч поділили перше місце у рейтингу. Натомість найдешевшим містом в рейтингу залишається столиця Сирії Дамаск.

Водночас навіть незважаючи на ріст цін на близько 6% найбільше падіння в рейтингу зазнали російські міста москва та санкт-петербург, оскільки санкції значно послабили рубль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак потрапив у рейтинг найвпливовіших людей Європи від Politico

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли село на Харківщині: є постраждалий

     • 37746 переглядiв

    У Сєверомуйському тунелі спалахнув ще один потяг із вантажем

     • 42297 переглядiв

    Справу про держзраду Деркача передали до суду

     • 34011 переглядiв