ukenru
kuleba-ukrayina-ne-pripinit-tranzit-gazu-z-rf-tak-yak-graye-za-pravilami

Кулеба: Україна не припинить транзит газу з РФ, оскільки грає за правилами

 • 11297 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Україна не може працювати проти своїх стратегічних партнерів - Європи, тому не припинить транзит російського газу, але це може зробити РФ. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в інтерв'ю Euractiv, передає УНН.

Так, на запитання інтерв'юера про те, що міністр енергетики Олексій Оржель нещодавно заявив, що в разі потреби Україна може припинити транзит і імпорт російського газу, Кулеба відповів: "Ні, він сказав щось інше, на мій погляд".

"Він сказав, що Україна готова до ситуації, коли Росія припиняє транзит свого газу через Україну. Ми граємо рука об руку з Євросоюзом у всій цій історії. Ми добровільно приймаємо законодавство ЄС у сфері енергетики. У нас є додаток до Угоди про асоціацію, яка зобов'язує Україну консультуватися з Європейським союзом щодо законопроектів в сфері енергетики. Стратегія України полягає в тому, щоб якомога швидше інтегрувати наш енергетичний сектор в енергетичний ринок ЄС. Тому ми не можемо працювати проти наших стратегічних партнерів. І сказати, що ми припинимо транзит російського газу, ми ніколи так не зробимо, тому що ми слідуємо правилам. Ми граємо за правилами, за правилами ЄС. Але в той же час партнери тут, в Брюсселі, розуміють, що Росія може припинити транзит газу, тому що це стратегія Росії - переграти України в транзиті газу і відправляти газ через різні потоки. Таким чином, міністр сказав, мав на увазі, те, що це буде шкідливо, погано, якщо Росія вирішить не здійснювати транзит газу через Україну, але Україна готова до цього сценарію. І наші колеги в Європейській комісії поділяють це розуміння", - пояснив він.

Як повідомляв УНН, раніше Оржель в ефірі ток-шоу "Свобода слова" заявив, що Україна готова до можливої ​​зупинки транспортування російського газу по своїй території, однак підписання договору з "Газпромом" залишається пріоритетом.

Українські Національні Новини

Політика