kuleba-prokomentuvav-pripuschennya-scho-chlenstvo-ukrayini-v-nato-sche-zalishayut-predmetom-torgu-z-rf

Кулеба прокоментував припущення, що членство України в НАТО ще залишають предметом торгу з рф

 • 340779 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував припущення, що членство України в НАТО ще залишають предметом торгу з рф, та зазначив, що є факти, які це заперечують. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, на скільки правдоподібні припущення, що США хочуть залишити питання членства України у НАТО для можливого торгу з рф, коли дійде до перемовин, Кулеба відповів: "Така версія має право на існування з точки зору логіки, але знову таки, навіть те, що я почув від президента Байдена, всі почули, просто ми почули більш детально за зачиненими дверима, і публічно Байден чітко сказав, що тепер ні в кого не повинно залишатися сумнівів у тому, що Україна буде членом НАТО".

Кулеба зауважив, що коли президент США робить таку заяву, очевидно, що він бере на себе певні політичні зобов'язання.

"Ми категорично, спочатку обережно, натяками, а на передодні саміту вже дуже прямолінійно казали всім партнерам, що будь-які перемовини, будь з ким, будь-коли, вони не повинні жодним чином впливати на членство України в Альянсі. Це мета яку ми досягнемо за будь-яких умов. Президент також публічно говорив про це. І взагалі вся логіка яку ми вибудовували вона була заснована на тому, щоб всі рішення були так чи інакше спрямовані на досягнення членства в НАТО, це не було просто", - розповів Кулеба.

Доповнення

12 липня у Вільнюсі президент Сполучених Штатів Джо Байден перед початком двосторонньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленський сказав, що "з нетерпінням" чекає дня офіційного вступу України в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Буданов заявив про "джерела", близькі до путіна

     • 309149 переглядiв