ukenru
kuleba-pro-zustrich-zelenskogo-z-sholtsem-kantsler-buv-oberezhnim-lideri-vidchuli-odin-odnogo

Кулеба про зустріч Зеленського з Шольцем: канцлер був “обережним”, лідери “відчули один одного”

 • 14426 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. В рамках візиту на саміт Східного партнерства, надзвичайно важливою для України була зустріч Президента Володимира Зеленського з канцлером ФРН Олафом Шольцем. Німецький лідер був доволі “обережним”, однак мав чітку позицію щодо ескалації РФ. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками візиту української делегації у Брюссель, спілкуючись з користувачами Facebook, пише УНН.

Цитата

“Безумовно, дві ключові зустрічі (в Брюсселі – ред.), перша – це перше знайомство і перший контакт з новим канцлером Німеччини. Можу сказати, що пан Шольц був, і це природньо, доволі доволі обережним, він ще приглядається до ситуації. Але чітко пролунало, що Німеччина – на боці України у цій ситуації, є чітке розуміння, хто неме відповідальність за ескалацію і за блокування Мінського процесу”, - сказав Кулеба.

“З Німеччиною потрібно буде багато працювати, з новим урядом. Є різні думки у цьому уряді, але дуже важливо що Президент і канцлер Шольц переговорили, відчули один одного, і розійшлись думати і працювати далі”, - розповів він.

Деталі

За словами міністра, друга зустріч, яка була вкрай важливою – це міні-саміт трійки “нормандського формату” України, Франції та Німеччини, де були скоординовані позиції, як діяти далі для того щоб повернути Росію за стіл переговорів.

“Все що нажаль робить зараз Росія – це відкиданнядипломатичного трекув і зосередження уваги на деструктивному військово-безпековому треку”, - додав він.

Додамо

Напередодні на полях саміту Східного партнерства 15 грудня Президент України Володимир Зеленський провів свою першу зустріч з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Під час перемовин Зеленський, зокрема “висловив сподівання, що новий німецький уряд підтримуватиме європейську та євроатлантичну перспективу України”.

Українські Національні Новини

Політика