ukenru
kuleba-povidomiv-scho-daye-ukrayini-programa-rozshirenikh-mozhlivostey-nato

Кулеба повідомив, що дає Україні програма розширених можливостей НАТО

 • 13841 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Програма розширених можливостей НАТО спрямована на досягнення більшої взаємосумісності України з Альянсом. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Логіка дуже проста: будь-який інструмент, який дозволяє нам ще тісніше взаємодіяти з Альянсом, який дозволяє нам ще ефективніше досягати взаємосумісності зі збройними силами держав-членів Альянсу, є за визначенням корисним. Якщо є програма розширених можливостей НАТО, є такі розширені можливості досягати тих цілей, що я назвав, значить треба бути учасником цієї програми. Ви праві, це не є автоматично якоюсь стадією перед отриманням ПДЧ чи членства, це просто ще один формат, у якому ми отримуємо додаткові можливості для взаємодії з Альянсом", - сказав Кулеба.

З його слів, для міністра у цій історі найважливіше інше – те, що коли цей процес Україна починала, всі запевняли, що отримати статус партнера з розширеними можливостями не вдасться, так само як зараз кажуть, що Україна ніколи не стане членом НАТО.

"Наша участь у партнерстві – це допуск до нових навчань, нових спільних тренувань і спільних проектів з Альянсом. Тобто це додатковий інструмент нашого заглиблення у систему. Другий момент, який є надзвичайно важливим – це те, що партнерство означає поглиблений обмін розвідданими. Це новий рівень довіри", - зазначив дипломат.

Також він поінформував, що відтепер існують додаткові можливості для взаємодії із секретаріатом НАТО.

"Це все спрямовано на одне – більша взаємосумісність, більше взаєморозуміння", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, українські Збройні Сили готуються до участі у, принаймні, 7 багатонаціональних військових навчаннях НАТО.

Українські Національні Новини

Політика