ukenru
kuleba-podaruvav-golovi-mzs-ugorschini-futbolku-zbirnoyi-z-gaslom-slava-ukrayini

Кулеба подарував голові МЗС Угорщини футболку збірної з гаслом "Слава Україні!"

 • 13178 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і його угорський колега Петер Сійярто обмінялися подарунками з нагоди зустрічі у Києві 22 липня. Фото оприлюднив у Facebook голова МЗС України, передає УНН.

Цитата:

"Почався візит Петера Сійярто з обміну подарунками. Я отримав угорський м’яч, а Петер - нашу вже легендарну форму із Слава Україні!" - написав Кулеба.

Контекст

Перед футбольним Євро-2020 в УАФ представили нову форму збірної України, у якій команда мала провести першість Європи. Головною особливістю форми стало визначення меж України - включно з Кримом. Також на футболках форми вишито гасло "Слава Україні! Героям слава!". І спочатку УЄФА схвалила форму збірної України для виступу на чемпіонаті Європи.

На нову форму збірної України з футболу відреагували в Росії. А Російський футбольний союз (РФС) відправив лист в УЄФА, у якому заявив, що нова форма збірної України для Євро-2020 нібито порушує правила організації. В екіпіровці нашої національної команди з нині окупованим Кримом знайшли політичні мотиви.

Після цього УЄФА зобов’язала збірну України прибрати з нової форми слоган “Героям слава!”. Через таке рішення Українська асоціація футболу почала вести переговори з УЄФА. 11 червня з УЄФА було досягнуто "компромісу", вказали в УАФ: форму збірної України з футболу доповнять ще одним написом "Слава Україні!".

Одначе, в УЄФА сказали, що таки просять збірну України прикривати слоган "Героям слава!".

Деталі

Візит міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в Україну розпочався зі спільного покладання квітів з міністром закордонних cправ України Дмитром Кулебою до "Стіни пам’яті загиблих за Україну".

Після офіційних переговорів у Києві вранці 22 липня два дипломати відправилися у зону проведення ООС.

Петер Сійярто оприлюднив також у Facebook світлини вертольота, яким летів на схід України.

Українські Національні Новини

Політика