kuleba-pislya-peregovoriv-z-kameronom-v-odesi-britaniya-vrazhena-uspikhami-ukrayini-v-chornomu-mori

Кулеба після переговорів з Камероном в Одесі: Британія вражена успіхами України в Чорному морі

 • 34171 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон відвідав Одесу, де відзначив успіхи України в Чорному морі. Про це, як повідомили у МЗС України, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів, передає УНН.

Цитата

“Я особливо вдячний своєму колезі за визнання значних успіхів України у Чорному морі. Наші військово-морські сили здобули низку перемог, які вражають весь світ, вони відштовхнули російський флот від наших берегів, ми змогли відновити експорт українського збіжжя завдяки зокрема підтримці Великої Британії. Під час цього візиту ми також погодили дуже чіткий перелік наступних кроків, які український і британський уряд мають зробити, щоб наблизити нашу перемогу”, - заявив Кулеба.

Деталі

Як повідомили у МЗС України, Камерон вказав, що "радий бути тут, в Одесі, на чорноморському узбережжі, де українські військово-морські сили показали значущий прогрес у подоланні атак рф і посиленні контролю над цим важливим морським шляхом". "Ми також представили новий інструмент, який покращить страхування кораблів, які використовуватимуть цей морський шлях. Цей крок матиме велике значення для отримання Україною прибутків від експорту та її економічного відновлення", - цитують Камерона у МЗС України.

У МЗС зауважили, що переговори стосувалися розширення міжнародної коаліції на підтримку Формули миру, нових шляхів експорту українського збіжжя та надання Україні додаткових озброєнь, зокрема, посилення протиповітряної оборони.

Також під час відвідання Одеського торговельного порту сторони обговорили сприяння експорту українського зерна.

Нагадаємо

16 листопада новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон здійснив свій перший візит Києва та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Камерон із Зеленським обговорили зброю для фронту, посилення протиповітряної оборони та захист українців і критичної інфраструктури

Також голова МЗС Британії зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та обговорив військову, фінансову, санкційну підтримку і конфіскацію заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Британія залишається непохитною у постачанні Україні зброї" - Кулеба після зустрічі з Камероном

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні відкриють п'ять шкіл "без радянського присмаку" - МОН

     • 29213 переглядiв

    Мінцифра працює над стратегією розвитку інновацій в Україні

     • 23825 переглядiв

    ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

     • 29249 переглядiв