ukenru
kuleba-obgovoriv-spivpratsyu-z-kerivnikom-programi-rozvitku-oon

Кулеба обговорив співпрацю з керівником Програми розвитку ООН

 • 14543 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів онлайн-зустріч із керівником Програми розвитку ООН (ПРООН) Ахімом Штайнером. Про це повідомляє УНН з посиланням на МЗС.

Глава МЗС України висловив вдячність ПРООН за комплексну підтримку зусиль українського уряду у досягненні Цілей сталого розвитку, а також вчасну та вкрай необхідну допомогу у подоланні наслідків коронавірусної кризи.

Одним з відчутних результатів спільної роботи МЗС та ПРООН з подолання наслідків кризи вже стало створення інтерактивної онлайн-карти подорожей під час COVID-19, яка допомогла сотням тисяч користувачів отримувати повні, достовірні та актуальні дані щодо режиму обмежень в’їзду та транзиту у країнах світу для громадян України.

Керівник ПРООН Ахім Штайнер запевнив пана Кулебу, що ПРООН готова виступити в ролі надійного стратегічного радника й політичного експерта для уряду України із питань, що стосуються перспектив розвитку країни під час відновлення після пандемії COVID-19, а також виконання Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року та сімнадцяти Цілей сталого розвитку (ЦСР).

На запит Ахіма Штайнера, Дмитро Кулеба окреслив пріоритетні напрями державної політики на рівні уряду та міністерства закордонних справ, які спрямовані, насамперед, на пом’якшення наслідків пандемії для людей та економіки.

Він виділив чотири пріоритети урядового рівня: підтримка та сприяння розвитку підприємництва, подолання загроз для навколишнього середовища, цифровізація, деокупація та реінтеграція тимчасово окупованих територій.

Крім згаданих вище пріоритетів, МЗС також звертає особливу увагу на включення України як невід’ємної частини реалізації Європейської зеленої угоди. Йдеться, зокрема, про активну участь України в переході на використання водневої енергії.

Міністр також зауважив, що своїм виключним пріоритетом у складних умовах пандемії вважає розвиток торгівлі та інвестицій, як способу створення додаткових можливостей на зовнішніх ринках для українських компаній.

Нагадаємо, Зеленський запропонував послам просувати українську продукцію у світі.

Українські Національні Новини

Політика