ukenru
kuleba-obgovoriv-iz-blinkenom-noviy-paket-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini

Кулеба обговорив із Блінкеном новий пакет військової допомоги Україні

 • 170135 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Міністр закордонних справ України в ході телефонних переговорів з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном обговорили новий пакет військової допомоги для нашої країни, пише УНН.

Цитата

"В ході нашої нової розмови ми з Держсекретарем Блінкеном обговорили наступний пакет військової допомоги Україні і узгодили позиції щодо подальших санкцій, які будуть введені проти росії. Вдячний США за їх непохитну підтримку і єдність з Україною", - написав міністр у своєму Twitter.

Деталі

У Держдепартаменті також підтвердили, що темою переговорів стала військова підтримка.

"Державний секретар Ентоні Блінкен сьогодні поговорив з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоб зміцнити непохитну прихильність Сполучених Штатів суверенітету і територіальної цілісності України. Ми сповнені рішучості продовжувати забезпечувати безпеку, економічну і гуманітарну підтримку уряду і народу України, коли вони захищаються від жорстокої і неспровокованої війни президента путіна. Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Кулеба обговорили недавнє виділення президентом додаткових 800 мільйонів доларів на зброю, боєприпаси та іншу допомогу в галузі безпеки для оборони України", - повідомив прессекретар Держдепу Нед Прайс.

За його словами, співрозмовники відзначили, що стабільні поставки від Сполучених Штатів, їх союзників і партнерів зіграли важливу роль в успішній боротьбі України з російськими військами.

Також Прайс повідомив, що Держсекретар представив оновлену інформацію про останні зусилля США і світу щодо притягнення до відповідальності Кремля і його посібників.

"Держсекретар високо оцінив мужність українського народу, особливо відзначивши тих, хто захищав Маріуполь", - повідомили в Держдепі.

Раніше 

Напередодні президент США Джо Байден у телефонній розмові зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським повідомив тому про виділення нового пакету військової допомоги Україні на 800 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика