kuleba-initsiyuvav-peretvorennya-mzs-na-pershiy-tsilkovito-bezbaryerniy-organ-vladi

Кулеба ініціював перетворення МЗС на "перший цілковито безбар’єрний орган влади"

 • 13436 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У понеділок, 8 червня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та засновник ініціативи "Доступно.UA" Дмитро Щебетюк підписали меморандум про співробітництво, який покликаний перетворити Міністерство закордонних справ на перший в Україні цілковито безбар’єрний орган державної влади. Про це повідомляє пресслужба МЗС, інформує УНН.

"Я переконаний, що шлях до успіху України лежить через усунення бар’єрів. Процес починається з усунення фізичних бар’єрів для мобільності, але включає в себе також подолання цивілізаційних бар’єрів, перешкод для торгівлі та інвестицій та ін. Завдяки співпраці з ініціативою "Доступно.UA", ми забезпечимо доступ до міністерства не лише людей з інвалідністю, але і для представників інших маломобільних груп населення: осіб з маленькими дітьми, людей похилого віку, тих, хто отримав тимчасову травму та ін. Йдеться про базову людську повагу, без якої неможливо уявити успішну розвинену країну", — зауважив Дмитро Кулеба.

Вказується, що згідно тексту меморандуму, буде проведено аудит будівель МЗС у Києві та прилеглих територій щодо їхньої доступності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За результатами аудиту, Міністерство закордонних справ отримає рекомендації для підвищення рівня безбар’єрності об’єктів, що знаходяться у будівлях та на прилеглій території, а також рекомендації щодо внутрішніх інструкцій поводження з людьми з інвалідністю та представниками інших маломобільних груп населення для забезпечення їхнього безперешкодного доступу до приміщень.

"Міністерство закордонних справ проведе переговори та залучить до співпраці міжнародних, національних спонсорів, донорів з метою пошуку та інвестування ресурсів на впровадження рекомендацій у повному обсязі, реалізує їх із дотриманням Державних будівельних норм та принципів універсального дизайну. Крім того, втілення меморандуму стане важливим внеском у досягнення Україною цілей "Партнерства Біарріц", до якого цьогоріч долучилася наша держава", - підсумували у МЗС.

Як повідомлялося раніше в УНН, Рада підтримала проект постанови про захист прав дітей-сиріт.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі