ukenru
kuibyshevskyi-npz-vtratyv-polovynu-potuzhnostei-ta-zupynyv-ustanovku-pervynnoi-pererobky-zmi

куйбишевський НПЗ втратив половину потужностей та зупинив установку первинної переробки - ЗМІ

 • 20884 переглядiв

російський куйбишевський нафтопереробний завод зупинив установку первинної переробки нафти CDU-5 після атаки безпілотника, втративши половину своїх виробничих потужностей.

куйбишевський нафтопереробний завод в російській самарі зупинив установку первинної переробки нафти, втративши половину своїх потужностей. Як передає УНН, про це пише Reuters з посиланням на джерела.

Деталі

Після атаки безпілотника на вихідних російський куйбишевський нафтопереробний завод зупинив установку CDU-5 - одну з двох наявних установок первинної переробки нафти.

Виробнича потужність CDU-5 становить 9500 метричних тонн на добу (70 000 барелів на добу), що становить близько половини потужності заводу. Інша установка первинної переробки нафти має виробничу потужність 10 500 тонн на добу. Поки немає даних про те, що вона працює в нормальному режимі.

Таким чином завод втратив половину виробничих потужностей.

Нагадаємо

Губернатор регіону дмитро азаров заявив, що на заводі спалахнула пожежа після того, як в суботу вранці його атакував безпілотник. За його словами, полум'я охопило установку первинної переробки нафти. Про спад виробництва повідомляли також російські пабліки.

Куйбишевський НПЗ - це 29-й нафтопереробний завод росії за обсягами виробництва, минулого року на нього припадало 1,34% від загального обсягу переробки нафти. Він переробив 3,687 мільйона тонн сирої нафти, виробивши 624 000 тонн бензину (1,42% від загального обсягу виробництва в росії), 1,187 мільйона тонн дизельного палива (1,35%) і 1,040 мільйона тонн мазуту (2,56%).

Атаки на НПЗ рф: росія навряд чи зможе захистити всі вразливі об'єкти - британська розвідка23.03.24, 13:17 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Війна