ukenru
kuchma-rozpoviv-zastupniku-genseka-yevropeyskoyi-radi-koli-u-minsku-pereydut-do-politichnogo-bloku

Кучма розповів представнику Європейської Ради, коли у Мінську перейдуть до політичного блоку

 • 12206 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. До політичного блоку у Мінську можна переходити лише після безпекових питань. Про це заявив Леонід Кучма під час зустрічі з делегацією на чолі з заступником Генерального Секретаря з політичних питань та політичного директора Європейської служби зовнішніх дій Жаном-Крістофом Бельярдом, передає УНН з посиланням на повідомлення прессекретаря Кучми Дарки Оліфер.

"Особливу увагу приділено Мінському процесу. Леонід Кучма підкреслив: вирішення безпекових питань має стояти на першому місці – йдеться про повне припинення вогню, виведення з території України іноземних збройних формувань і військової техніки, відновлення Україною контролю над українсько-російським кордоном. Лише після цього можна переходити до політичного блоку", - повідомила Оліфер.

Повідомляється, що на зустрічі було також обговорено всі складові двосторонньої співпраці, зокрема, роботу угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та дію безвізового режиму.

У перемовинах також взяли участь Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас та Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер.

Жан-Крістоф Бельярд наголосив на цілковитій підтримці територіальної цілісності та суверенітету України з боку Європейського Союзу.

Як повідомляв УНН, раніше Кучма розповів про тривожну безпекову ситуацію на Донбасі швецькому послу.

Українські Національні Новини

Політика