ukenru
kryuchkovu-odyagli-elektronniy-braslet-i-vipustili-pid-zastavu

Крючкову одягли електронний браслет і випустили під заставу

 • 9714 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Екс-голову правління “Енергомережі” та колишнього депутата Дмитра Крючкова, якого 15 квітня екстрадували з Німеччини до України, випустили із СІЗО під заставу у 7 мільйонів гривень, які вніс його адвокат Олександр Лисак, передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Тепер Крючков зобов'язаний носити електронний браслет, пише видання.

У коментарі ЗМІ Олександр Лисак підтвердив, що внесені як сума застави 7 мільйонів – це його власні кошти.

Захисник вніс ці гроші ще в п’ятницю, 19 квітня, після чого екстрадованому бізнесмену одягнули електронний браслет і того ж дня випустили із СІЗО.

Крім носіння браслету, Крючков зобов’язаний також не відлучатися з Києва без дозволу, здати на зберігання закордонний паспорт, не спілкуватися з іншими підозрюваними у справі та з’являтися до детектива, прокурора або суду за першою вимогою.

Солом’янський суд Києва взяв під варту бізнесмена Дмитра Крючкова 17 квітня з альтернативою застави у розмірі 7 мільйонів гривень – замість 346 мільйонів гривень, про які клопотали детективи і прокурори. Тоді ж прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що планують оскаржити це рішення.

Раніше у НАБУ повідомили, що готують нові підозри для Крючкова у решті епізодів кримінального провадження.

За попередніми оцінками детективів, "діяльність" "Енергомережі" обійшлися бюджету України в 1,4 млрд грн.

Додамо, нещодавно журналісти проекту "Схеми" оприлюднили отримані ними телефонні розмови осіб, голоси яких схожі на Крючкова, нардепа від БПП Ігоря Кононенка, бізнесменів-братів Ігоря та Григорія Суркісів та ін. Переговори підтверджують, що зазначені особи можуть бути причетні до виведення грошей з обленерго в Харкові, Черкасах і Запоріжжі у "приватні кишені".

Зокрема, на одному з записів звучить прохання відвезти гроші у сумі 600 тис. доларів в офіс Суркісів.

Українські Національні Новини

Політика