kruyizne-sudno-stalo-pritulkom-dlya-turkiv-yaki-postrazhdali-vid-zemletrusiv-nyt

Круїзне судно стало притулком для турків, які постраждали від землетрусів - NYT

 • 926286 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Понад 1000 жителів Туреччини, які постраждали внаслідок недавніх землетрусів, тимчасово проживають у притулку, організованому на круїзному судні. Про це пише УНН, посилаючись на The New York Times.

Деталі

Притулок організували на круїзному лайнері Gemini довжиною 538 футів, який плив біля узбережжя південної Туреччини. Зазначається, що на ньому загалом знайшли прихисток близько 1,7 мільйона турків, які були переміщені внаслідок землетрусів та поштовхів.

Раніше корабель переправляв відпочивальників з Туреччини на грецькі острови, наразі він розміщує понад 1000 осіб, що вижили, в порту Іскендерун у постраждалій провінції Хатай. За словами очільника провінції, щонайменше 650 000 жителів покинули регіон після першого землетрусу 6 лютого. 

Уряд Туреччини, яка перед землетрусом була обтяжена житловою кризою, вдався до низки експромтів, щоб допомогти переміщеним особам. Gemini є одним із принаймні п’яти "плавучих" рішень, які всіяно береговою лінією Хатая, надаючи допомогу тисячам людей. Військове судно в сусідньому порту було перетворено на лікарню, де лікарі провели десятки операцій, починаючи з першого землетрусу. Місцеві пороми пропонують житло та перевозять родини через Середземне море до північних міст, таких як Стамбул і Мерсін, де населення зросло майже на 21 відсоток за останні три тижні.

У грудні 2022 року Міністерство енергетики Туреччини орендувало Gemini з 400 каютами для тимчасового розміщення свого персоналу біля узбережжя Філійос у Чорному морі. Коли стався землетрус, корабель відправили в порт Іскендеруна, щоб його можна було перепрофілювати для тих, хто вижив. Місцева влада обробляла запити на посадку, виділяючи каюти людям з обмеженими можливостями, людям похилого віку, вагітним або малим дітям.

Нагадаємо

1 березня Туреччину сколихнув новий потужний землетрус, магнітудою 5,6 бала. 2 людини загинуло, 140 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр фінансів анонсував нову місію МВФ

     • 986246 переглядiв

    москва та Пекін обговорили війну в Україні

     • 923578 переглядiв