ukenru
krimskotatarskomu-politvyaznyu-ne-dozvolyayut-peredati-koran-advokat

Кримськотатарському політв'язню не дозволяють передати Коран - адвокат

 • 9423 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Адвокат Еміне Авамілєва відвідала свого підзахисного Рустема Шейхаліева в сімферопольському СІЗО. Про це повідомляє організація "Кримська солідарність" в Facebook, передає УНН.

"Вчора було відвідування, пов'язані з підписанням довіреностей. Зайшли разом з нотаріусом. Настрій у Шейхаліева цілком адекватне його нинішнього стану, тримається нормально, виглядає задовільно. Розповіла йому про останні новини, тільки не встигла про парламентські слухання розповісти, прочитала про це після виходу з СІЗО. Також розповіла про наших чудових ханимлар - жіночий рух, він дуже пишається ними. Мій підзахисний на стан здоров'я не скаржився. Але йому не дозволили занести в СІЗО ліки після слідчих дій. Навіть Коран залишають поза передачею ні Шейхаліеву, ні Омерову Енверу. Незважаючи на те, що на виданні є друк муфтіяту", - розповіла Авамілева.

Як повідомляє організація, Рустем Шейхаліев - цивільний журналіст "Кримської солідарності". Має трьох дітей. Звинувачується за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ ("Участь в діяльності терористичної організації", до 20 років позбавлення волі). Під вартою з 27 березня 2019 року, коли був заарештований в ході наймасовішої спецоперації силових структур проти кримських татар.

Як повідомляв УНН, 27 березня в анексованому Криму російські силовики влаштували обшуки в будинках кримськотатарських активістів і затримали понад 20 осіб, включаючи тих, хто прийшов підтримати кримських татар, в чиїх будинках влаштували обшуки.

Тих, що знімали обшуки, заарештували на 5 діб та оштрафували. До 15 травня заарештували затриманих за підозрою в нібито причетності до забороненої на території Росії і в анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Політика