ukenru
krimskogo-anarkhista-zasudili-do-6-rokiv-koloniyi

Кримського анархіста засудили до 6 років колонії

 • 8911 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Кримський анархо-активіст з Євпаторії Євген Каракаш засуджений до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму за звинуваченням в публічних закликах до терористичної діяльності. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо" Свобода".

Вирок виніс Північно-Кавказький військовий окружний суд. Звинувачення вимагало для Каракашева дев'ять років позбавлення волі.

Адвокат Олексій Ладин і сам Каракаш стверджують, що активіст піддався переслідуванню у відповідь на його протести проти забудови узбережжя окупованого Криму. Правозахисний центр "Меморіал" визнав Каракашева політв'язням.

Каракаша було затримано 1 лютого 2018 року. За версією слідства, він поширював екстремістські матеріали і закликав до тероризму. У чаті в соціальній мережі "ВКонтакте" анархіст разом зі своїми однодумцями обговорював справу "приморських партизанів".

Переписка була закритою, доступ до неї співробітники ФСБ отримали після того, як аналогічне звинувачення було пред'явлено одному з її учасників. У лютому 2019 року звинувачення в екстремізмі проти Каракашева було знято у зв'язку з частковою декриміналізацією 282-ї статті Кримінального кодексу Росії.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Верховний суд Криму 19 квітня продовжив до 15 травня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір", затриманих під час масових обшуків 27 березня в Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство