ukenru
kriminalne-provadzhennya-schodo-koruptsiyi-v-uzhgorodskiy-miskradi-skerovano-do-sudu

Кримінальне провадження щодо корупції в Ужгородській міськраді скеровано до суду

 • 10125 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 7 березня. УНН. Сьогодні трьом обвинуваченим у справі про корупційну схему в Ужгородській міській раді та їхнім захисникам вручили обвинувальні акти, а справу скерували до суду, передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Закарпатської області.

Йдеться про першого заступника Ужгородського міського голови Іштвана Цапа, депутата Ужгородської міської ради Станіслава Пономарьова, посередника Олега Громадського, яких обвинувачують у вчиненні кримінального злочину за ч. 3 ст. 368 ККУ – одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 25 січня 2017 року прокуратура Закарпатської області спільно зі Службою безпеки України затримала при одержанні хабаря посередника – співробітника одного з комунальних підприємств міста Ужгород Олега Громадського. Неправомірна вигода вимагалася чиновниками міськради за надання підприємцю дозволу на приватизацію земельної ділянки.

Як повідомляв УНН, 28 лютого заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут під час брифінгу продемонстрував відеодокази у справі про корупційні схеми в Ужгородській міській раді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП