ukenru
kriminalna-sprava-i-obshuki-roszmi-pishut-scho-sobchak-viyikhala-z-rf

Кримінальна справа і обшуки: росЗМІ пишуть, що Собчак виїхала з рф

 • 246041 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У рф прийшли з обшуками у будинок журналістки Ксенії Собчак. Як повідомляють росЗМІ, правоохоронці затримали її комерційного директора, який нібито причетний до справи про вимагання. Сама ж Собчак, швидше за все, вже залишила рф, передає УНН із посиланням на Дождь.

Деталі

Сьогодні вранці стало відомо, що у Москві затримали комерційного директора медіахолдингу "Обережно Media", що належить Ксенії Собчак, Кирила Суханова, а також колишнього головного редактора журналу "Татлер" Аріана Романовського (Кузьміна).

Суханова підозрюють у здирстві грошей за так звані «блоки», що гарантують незгадування каналом тієї чи іншої персони чи компанії. Романовського пізніше звинуватили у здирстві.

За даними джерел Baza, заяву про здирництво особисто написав глава «Ростеху» Сергій Чемезов, а ініціатором справи виступив партнер Тіни Канделакі Василь Бровко, який займає в корпорації посаду директора з особливих доручень. Влітку він уже допомагав слідству з іншими здирниками з телеграма. Тоді, за заявою Бровка, було затримано адміністраторів ТГ-каналів сітки «Кракен» (Євген Москвин, Олексій Слободенюк та Владислав Малушенко).

За даними росЗМІ, Собчак назвала затримання "черговим тиском на журналістику в країні". Після цього у будинках у Суханова та Собчак пройшли обшуки. Джерело ТАСС повідомило, що журналістка не має процесуального статусу у справі.

Пізніше росЗМІ повідомили, що Ксенія Собчак залишила росію, в'їхавши до Литви через білорусь. У силовиків була ухвала слідчого про затримання Собчак, але їй вдалося втекти, уточнило джерело ТАСС: «Вона виїхала з Москви ще вночі (у вівторок). При цьому вона вчора купила авіаквитки через інтернет у Дубай, сьогодні — у Туреччину. Це вона зробила, щоби заплутати оперативників. У результаті вона в'їхала в Литву через білорусь».

У свою чергу джерело «Агентства» повідомило, що кілька тижнів тому Собчак розмовляла зі своїми співробітниками про ситуацію, що склалася навколо видання, і припустила, що тиск на її команду посилиться, закликавши співробітників бути особливо обережними. За даними видання, після початку війни знайомі Собчак у кремлі різко обірвали всі контакти з нею.

Додамо

Нещодавно Собчак потрапила у скандал у Грузії через гасло "Слава Україні!" і захищала "простих росіян, які нічого не знають про політику".

Після цього грузини записали відео-відповідь Собчак і відправили її слідом за російським кораблем.

Українські Національні Новини

Новини Світу