ukenru
krikliy-otsiniv-mozhlivosti-perevalki-vantazhiv-pislya-rekonstruktsiyi-prichalu-v-morportu-odesi

Криклій оцінив можливості перевалки вантажів після реконструкції причалу в морпорту Одеси

 • 10600 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. В Одеському морському торговельному порту завершено будівництво першого пускового комплексу причалу №7, на черзі – другий та третій пускові комплекси. Реконструкція причалу забезпечить можливість перевалки генеральних та зернових вантажів у обсязі до 2 млн тонн вантажів на рік. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час огляду об’єкту в рамках робочої поїздки Президента України до Одеської області, передає УНН з посиланням на пресслужбу відомства.

"Завершено будівництво першого пускового комплексу причалу №7 в Одеському морському торговельному порту. На черзі – другий та третій пускові комплекси. Реконструкція причалу забезпечить можливість перевалки генеральних та зернових вантажів у обсязі до 2 млн тонн вантажів на рік, що сприятиме появі додаткових надходжень у бюджети різних рівнів", - заявив Криклій.

Міністр відзначив результати роботи Одеського порту та портової галузі в цілому: "За підсумками січня-серпня цього року портові оператори у морських портах України обробили 105,77 млн тонн вантажів. Це на 5% більше, ніж за аналогічний період 2019-го".

Проект реконструкції стартував у 2014 році і передбачає розширення довжини причалу зі 357,4 до 386,5 метрів, а також збільшення глибини у кордону причалу та на акваторії водних підходів з 11,5 до 13,5 метрів.

Раніше Криклій назвав терміни отримання дозволу для запуску нової смуги в аеропорту Одеси.

Українські Національні Новини

Економіка