kreml-posyliuie-propahandu-shchob-zmusyty-zakhid-obmezhyty-pidtrymku-ukrainy

кремль посилює інформаційні операції "щоб змусити Захід до самостримування" - ISW

 • 25774 переглядiв

російська влада посилює інформаційні операції, щоб підштовхнути Україну до переговорів і змусити Захід побоюватися ескалації у війні рф проти України.

Військові аналітики Інституту вивчення війни вказують на те, що представники влади рф дмитро пєсков, сергій шойгу та сергій лавров активізували пропагандистські операції з метою підштовхнути Україну до переговорів та змусити Захід боятися, передає УНН.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що НАТО і Росія перебувають у "прямій конфронтації", ймовірно, в рамках поточних зусиль Кремля посилити існуючі інформаційні операції, спрямовані на те, щоб змусити Захід до самостримування

– ідеться у новому аналізі, який оприлюднило ISW.

На початку квітня пєсков заявив, що відносини між рф та НАТО "скотилися до рівня прямої конфронтації" і що НАТО "вже втягнуто в конфлікт навколо України". Тим часом міністр оборони росії сергій шойгу у телефонній розмові з міністром оборони Франції Себастьян Лекорню пригрозив, що потенційне розміщення французьких військ в Україні "створить проблеми для самої Франції".

Розмова шойгу з Лекорню, ймовірно, є спробою безпосередньо вплинути на нещодавні заклики Франції до Європи та Заходу надати більше військової допомоги та іншої підтримки Україні, зазначають в ISW.

Просуває інформаційні операції , імітуючи зацікавленість у переговорах голова мзс росії сергій лавров, - посадовець використав зустріч десятків іноземних послів із незахідних держав, щоб засудити українську "формулу миру", водночас заявивши, що росія готова вести переговори, але на вигідних для кремля умовах.

Нагадаємо

За останні два тижні російські війська збільшили кількість і масштаби наземних механізованих атак на окремих ділянках фронту. Про це йдеться в черговому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

кремль найняв професійних російських акторів для зйомок пропагандистського відео про мобілізацію в Україні, щоб підірвати довіру суспільства і зусилля з мобілізації в країні.

Популярні

Новини по темі

Інфляція в березні продовжила сповільнюватися - НБУ

 • 27615 переглядiв