kreml-pokladaye-provinu-za-pripinennya-postachannya-gazu-na-yevropu-i-ochikuye-scho-v-yakiys-moment-konflikt-bude-pripineno-shlyakhom-peregovoriv-pyeskov

кремль звинуватив у припиненні постачання газу Європу і очікує, що в якийсь момент конфлікт буде припинено шляхом переговорів - пєсков

 • 255386 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. За словами прессекретаря дмитра пєскова, навіть на тлі історичної напруженості між росією та Заходом кремль очікує, що відносини у якийсь момент нормалізуються, передає УНН посилаючись на росЗМІ.

Цитата

"Кожна конфронтація закінчується розрядкою напруженості, а будь-яка кризова ситуація закінчується за столом переговорів, - заявив пєсков в ефірі державного телебачення. - Так буде й цього разу. Ймовірно, що це станеться не так швидко, але це станеться".

Європа "винна"

пєсков також звинуватив ЄС у зупиненні постачання газу газопроводом "Північний потік-1".

пєсков заявив, що "якщо європейці ухвалять абсолютно абсурдне рішення, коли вони відмовляться обслуговувати свої системи, точніше системи, що належать "Газпрому", то це вина не "Газпрому", а політиків, які ухвалили рішення про санкції".

За словами пєскова, європейці за контрактом зобов'язані обслуговувати системи російського енергетичного гіганта "Газпром".

Доповнення

В п'ятницю ввечері "Газпром" оголосив про зупинку газопостачання газопроводом "Північний потік-1", пославшись на витік масла на компресорній станції.

Уряд Німеччини поставив під сумнів ці доводи разом із виробником трубопроводів Siemens, стверджуючи, що такі витоки нафти є досить звичайним явищем і не вимагають припинення постачання газу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі