ukenru
kreml-namagayetsya-vikoristati-pandemiyu-dlya-znyattya-sanktsiy-posol

Кремль намагається використати пандемію для зняття санкцій - посол України при ООН

 • 14218 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Росія повинна виконувати свої зобов'язання по боротьбі з розповсюдженням COVID-19 на окупованих територіях України, а не використовувати пандемію для зняття санкцій. Санкції не заважають приймати необхідні для цього заходи. Про це під час 43-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві повідомив постійний представник України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, посол Юрій Клименко, передає УНН.

За його словами, Росія не вживає необхідних кроків в умовах пандемії COVID-19, і думає тільки "про свої досягнення".

"Ми наполегливо закликаємо до негайного медичного огляду наших затриманих на окупованих територіях і надання їм кваліфікованої медичної допомоги в місцях утримання під вартою", - додав Клименко.

Вказується, що в українському представництві прийшли до висновку, що сьогодні "Росія розглядає пандемічний кризу як можливість спробувати прибрати питання про свою агресію проти України з міжнародного порядку денного, чим узаконити подібне і, в кінцевому підсумку, зняти санкції".

"У зв'язку з цим я хотів би підкреслити, що жоден пакет санкцій, накладений на Росію, не заважає їй належним чином захищати здоров'я людей і робити внесок у глобальну боротьбу з коронавірусом", - резюмується у доповіді.

Як повідомлялося раніше в УНН, РФ вбачає "серйозний злочин" у проявах проукраїнської ідентичності в окупованому Криму - Україна в ООН.

Українські Національні Новини

Політика