ukenru
kreml-khoche-dobuduvati-pivnichniy-potik-2-do-dnya-rosiyi-rozvidka

Кремль хоче добудувати "Північний потік - 2" до Дня Росії - розвідка

 • 11701 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Будівництво газопроводу "Північний потік - 2" планують завершити до дня Росії - 12 червня. Щоб встигнути до цього терміну - робочі нехтують технологічними процедурами. Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України, пише УНН.

Деталі

У відомстві назвали "Північний потік - 2" політичним проектом, який загрожує енергетичній безпеці країн Європи.

"Росія, зокрема, нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями при добудові гілки "Б" трубопроводу. Йдеться про дотримання судами забезпечення затвердженого маршруту при переході з порту Мукран (Німеччина) до місця проведення робіт у виключній морській економічній зоні Данії", - сказано в заяві.

Також повідомляється, що російські судна "Финвал", "Умка", криголами "Владислав Стрижов" і "Юрій Топчев" проходили в німецьких територіальних водах через зону зимівлі птахів, незважаючи на заборону.

"Росія відновила інтенсивні роботи по добудові трубопроводу "ударними темпами". На глибинах 65-70 м труба вкладається в два рази швидше, ніж на значно менших глибинах. Такий темп обумовлений політичним рішенням - як можна швидше завершити будівництво, за радянською традицією приурочивши його до свята дня Росії", - пояснили в українській розвідці.

Доповнення

Президент Росії Володимир Путін вважає, що нападки на "Північний потік-2" пояснюються нібито спробами змусити РФ платити за певний "геополітичний проект Заходу в Україні".

Контекст

Адміністрація США на чолі з президентом Джо Байденом почала переговори з керівництвом Німеччини з метою визначити майбутнє проекту "Північний потік-2".

Раніше газета Financial Times повідомила, що ФРН розраховує переконати США відмовитися від санкцій проти "Північного потоку-2". Зокрема, німецькі політики розглядають можливість застосування механізму, який дозволить Німеччини самостійно перекрити "Північний потік-2", якщо Росія, наприклад, чинитиме тиск на Україну і довільно скоротить поставки через її газотранспортну систему.

Як стало відомо нещодавно переговори почнуться після того, як будуть зайняті і затверджені важливі пости в американських міністерствах. Проте обидві сторони сигналізували про готовність до компромісів. Основною темою на переговорах — стане Україна.

Українські Національні Новини

Політика