krayini-zakhidnoyi-afriki-vidklali-naradu-schodo-rozgortannya-sil-u-nigeri-the-guardian

Країни Західної Африки відклали нараду щодо розгортання сил у Нігері - The Guardian

 • 959448 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Країни Західної Африки відклали військову нараду щодо кризи в Нігері, яка почалася після перевороту в липні, - з "технічних причин", повідомляє The Guardian, передає УНН.

Деталі

Країни Західної Африки вирішили відкласти військову нараду щодо кризи в Нігері, яка спалахнула після перевороту в липні.

Початково начальники штабів країн Економічного співтовариства Західноафриканських держав (ECOWAS) планували зустрітися у суботу в столиці Гани, Аккрі. Проте, пізніше було повідомлено, що зустріч відкладено на невизначений термін з "технічних причин".

Відміна наради в останню хвилину сталася в умовах, коли тисячі прихильників перевороту проводили мітинг поблизу французької військової бази в Нігері.

Нові лідери Нігеру звинуватили Францію, колишню колоніальну державу та близького союзника колишнього президента Базума, у тому, що вона сприяла жорсткій позиції ECOWAS проти перевороту.

Багато людей підтримували нового лідера країни, генерала Абдурахамана Тіані, розмахуючи прапорами росії та Нігеру під час мітингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори перевороту в Нігері закрили повітряний простір країни

Тим часом зросли побоювання щодо обраного президента країни Мохамеда Базума, якого скинули члени його гвардії 26 липня.

Його донька Зазія Базум розповіла The Guardian, що Базума, його дружину та сина утримують без електрики та чистої води, вони швидко втрачають вагу та покладаються на запаси рису та макаронів.

ЄС, Африканський союз і ООН закликають до звільнення Базуми.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Базум і його сім’я були позбавлені їжі, електрики та медичної допомоги на кілька днів.

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Турк заявив, що умови утримання Базума «можуть бути рівнозначні нелюдському та такому, що принижує гідність, поводженню, що порушує міжнародне право прав людини».

АС заявив, що «таке ставлення до демократично обраного президента» є «неприйнятним».

Держсекретар США Ентоні Блінкен також «висловив своє глибоке занепокоєння з приводу триваючого незаконного ув’язнення президента Базума та його сім’ї в умовах погіршення» під час телефонної розмови з колишнім президентом Махамаду Іссуфу, західним союзником, якому служив Базум, заявив державний департамент.

Нагадаємо

Країни Європейського Союзу почали закладати основу для введення перших санкцій проти членів хунти, яка захопила владу в Нігері.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі обійшлося без втрат - Вілкул

     • 797899 переглядiв

    У Кривому Розі вибухи - Вілкул

     • 2806298 переглядiв

    Кількість самогубств у США досягла рекордного рівня - CDC

     • 1190911 переглядiв