ukenru
krayini-yes-ne-vvoditimut-limit-tsin-na-gaz-guardian

Країни ЄС не вводитимуть ліміт цін на газ – Guardian

 • 278080 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Країни Європейського Союзу не вводитимуть верхньої межі цін на російський газ, але наполягають на введенні непередбачених податків на «надлишковий» прибуток енергетичних компаній. Про це пише The Guardian із посиланням на документи, передає УНН.

Цитата

«Проект постанови про «інструмент аварійного електропостачання», з яким ознайомилася The Guardian, не містить ні стелі цін на російський газ, ні на імпортний газ після того, як минулого тижня держави-члени не змогли домовитися про обмеження», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Очікується, що ЄС стягуватиме непередбачені податки з високого прибутку компаній, що працюють на викопному паливі, з окремим обмеженням доходів виробників електроенергії з низьким рівнем викидів вуглецю.

Повідомляється, що остаточний текст ще може змінитися, але проект показує сумніви Комісії щодо отримання достатньої підтримки з боку держав-членів ЄС для її кращого варіанта обмеження постачання російського газу.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що міністри енергетики країн ЄС заявляли, що Єврокомісія має подати термінові пропозиції щодо заходів в енергетиці, зокрема щодо обмеження ціни на газ.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявляла, що час встановити стелю цін на російський трубопровідний газ, що надходить до Європи, щоб дати відсіч тому, що, за її словами, було спробами президента росії владимира путіна маніпулювати європейським енергетичним ринком.

Українські Національні Новини

Економіка