krayini-pivnichnoyi-yevropi-doluchilisya-do-deklaratsiyi-g7-na-pidtrimku-ukrayini

Країни Північної Європи долучилися до декларації G7 на підтримку України

 • 858208 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Фінляндія, Данія, Ісландія, Норвегія та Швеція долучилися до Спільної декларацію G7 щодо підтримку України. Про це йдеться у їхній спільній заяві, пише УНН.

Цитата

«Ми, лідери країн Північної Європи, залишаємося непохитними у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Спираючись на Спільну заяву Північно-українського саміту в Гельсінкі, ми зобов’язуємося продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Із цією метою ми вітаємо Спільну декларацію G7 про підтримку України», — йдеться у cпільній заяві країн Північної Європи.

Деталі

Разом із партнерами країни Північної Європи мають намір спиратися на рамки зобов’язань і домовленостей, враховуючи широкий спектр потреб від забезпечення сучасним військовим обладнанням до навчальних ініціатив і підтримки стійкості.

Країни зобов’язалися зробити внесок у довгострокову безпеку України, стримати майбутню російську агресію, зміцнити економічну стабільність і стійкість України, а також забезпечити технічну та фінансову підтримку для нагальних потреб України.

Нагадаємо, президент Зеленський напередодні заявив, що ще чотири-п'ять країн погодилися приєднатися до декларації щодо гарантій безпеки для України. 

Контекст

Країни G7 підписали спільну декларацію щодо надання довгострокових гарантій безпеки Україні, і запросили інші держави приєднатися до зобов'язань.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ДСНС розкрили подробиці нічної атаки на Київ

     • 445666 переглядiв

    Індія готується запустити місію на Місяць

     • 510459 переглядiв

    У Києві ППО збила біля десятка дронів – КМВА

     • 360746 переглядiв

    ЗСУ знищили 9 бойових машин піхоти окупантів

     • 309380 переглядiв